Nie ma lepszego miejsca do wypoczynku na łonie beskidzkiej natury niż Pilchówka. 10km od centrum Wisły okazała, stylowa chata otwiera dla Was swe góralskie wnętrza. Tu w izbie przy kominku słuchając regionalnej muzyki możecie zasmakować w specjałach mojej kuchni. Czekają na Was przytulne pokoje, a w nich wygodne, drewniane łóżka, które pomogą zupełnie zapomnieć o trudach podróży. Z okien zaś roztacza się piękny widok na okoliczne góry zachęcając do korzystania z atrakcji regionu, a jest w czym wybierać!

Na początek powiem Wom, że Wisła i jej okolice to istny raj dla tych co kochają sporty zimowe. Już z okien mojej chaty widać oddalone o zaledwie 50m dwa wyciągi orczykowe Zieleńska Polana(400m). Zaś do najbardziej popularnych stoków w okolicy zalicza się Cieńków (1000m), Nowa Osada (960m) i Soszów (815m), Stożek (800m) – na wszystkich działają wygodne i nowoczesne wyciągi krzesełkowe (kanapa 4os.). Poza nimi jest wiele innych – krótszych i dłuższych, stromych i łagodnych – każdy znajdzie coś dla siebie. Dla tych co siłę nóg wolą wykorzystać na piesze wycieczki Wisła ma w ofercie przepiękne górskie krajobrazy dostępne nie tylko zimą, a dodatkowo ponad 150km szlaków turystycznych. Tu ode mnie, z samej Wisły Malinki, wychodzą dwie trasy spacerowe, ale jak kto bardzo kocha takie marsze powinien pójść Szlakiem Habsburgów – 20km trasy od Zameczku Myśliwskiego Habsburgów na szczyt Baraniej Góry. Jeśli znajdzie się kto dalej niezaspokojony są jeszcze parki linowe, Park Leśnych Atrakcji i kilka ośrodków sportowych. Ze swojej strony oferuję organizację wszelkiego rodzaju imprez okolicznościowych – urodzin, rocznic, wesel, itp. Zapewniam catering i atrakcje dodatkowe takie jak pieczenie świni lub barana, kulig i wielkie grillowanie.

To nasze górskie, czyste powietrze i aktywny wypoczynek bardzo wyostrzają apetyt. Tym co może go zaspokoić jest wyśmienita domowa kuchnia. Pilchowe Jadło to dania oparte na tradycyjnych, góralskich przepisach i regionalnych produktach – jagnięcina, baranina, owcze sery, grzyby leśne, żurawina, jagody, itp. Do przygotowywania wyrobów mięsnych wykorzystuję tylko sprawdzone mięso z Państwowego Instytutu Badawczego w Grodźcu śląskim. Moje potrawy są nie tylko ekologiczne i zdrowe, ale też zaspokoją głód i potrzeby kulinarne najbardziej wymagającego smakosza. W dobrym jedzeniu liczy się nie tylko smak, ale cała oprawa. U mnie wygląda to tak – swojska, góralska izba, muzyka z wesołymi skrzypeczkami, ciepłe, przytłumione światło, ogień trzaskający w kominku, kuszący aromat potraw docierający z kuchni. Po chwilach oczekiwania na stole pojawiają się drewniane tace zapełnione domowymi, pachnącymi wędlinami, żurek góralski, półmiski wybornych steków,kiełbas, grillowana jagnięcina i oscypki, do tego zasmażana kapusta, świeże surówki, pieczone z ziołami ziemniaczki i grzaniec. Uczta dla zmysłów! Zresztą, co ja Wam będę opowiadał, przyjedźcie i sprawdźcie sami jak smakuje Beskid na sposób pilchowy.

                                                                              Andrzej Pilch